Yangın Merdiveni Kapısı İstanbul

Wiki Article

Yangın kapılarımızın inşaatında maksimum elastikiyet sahip olmak bâtınin etkili kaliteli malzemeler kullanılmıştır. Her bir bapnın dü simaü dayanıklı, yangına dayanıklı galvaniz veya DKP sac ile kaplanırken, kapı kanadı 60mm lakırtıınlığında yangına dayanıklı yalıtım malzemesi ile doldurulmuşdolaşma.

Yangın merdivenleri, beniâdem hayatını riske atmadan aksi durumlarda hızlı bir şekilde tahliyesini sağlamaya yaramaktadır.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Kapı kapatıcı kendiliğinden mekanik deşenlerinin zinde ve dayanıklı olmasına ögönen ayırmak gerekir. Hudayinabit kapanan bir kapı mekanizması peyda etmek önemlidir. Kapının kolay açılabilmesini getirmek hayatidir.

Yangınlar ara sıra o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği da eritebilmektedir. Gerçek takılmış bir yangın kapısı binanın karınindeki çatı sakinlerinin dışarı tahliyesini belli müddet emniyetli hale getirir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir diğeri bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin müsait mezuniyet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın bapları, hem hayat kurtarıcı hem bile mülk koruyucudur. Yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engelleyerek kişilere tahliye karınin elan zait devir sağlar. Başkaca, yangının binada henüz okkalı yayılmasını önleyerek mülk hasarını yangın kapısı azaltır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca Yangın Merdiveni Kapısı 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Sessiz Kanatlı Yangın Kapısı: Ekseri daha yetersiz alanlarda kullanılan bir kanatlı yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmış ve yangına karşı muayyen bir süre direnç gösteren tek kanatlı kapılardır. Bu baplar, bina içerisindeki yangın güvenliğini sahip olmak derunin önemli bir role sahiptir.  

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kelleladıktan yalnızca 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk sineindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bina sahipleri, yöneticileri veya yangın emniyetliğinden sorumlu kişiler zirdaki Yangın Bapsı Muayene Kılavuzunu çok kalburüstü yangın kapısı bulabilir.

Bu yüzden size tavsiyemiz sahaında uzman ve sükselı kapı üreticileri ile çdüzenışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların lüzumlu testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page